Herenhuis Amsterdam

ontwerp

indeling in 2D plattegrond
kleuren en materialen
stijl en sfeer
meubilair en accessoires
De ruimte op de begane grond van dit karakteristieke herenhuis in Amsterdam is verbouwd tot leefkeuken. Er is gekozen voor een strakke greeploze maatwerk keuken met bronzen metaallak fronten en marmeren aanrechtblad. Modern, maar toch authentiek doordat deze design keuken gecombineerd is met een houten visgraatvloer en oude balkenplafond. Op de tussenverdieping, ook wel de entresol, bevindt zich het kantoor. Door de grote raampartij aan de voorzijde van het huis komt er veel licht naar binnen. Op de volgende verdieping is een woonkamer met fijne lounge plek gecreëerd. Het souterrain, wat voorheen de keuken was, is verbouwd tot master bedroom met badkamer ensuite. De wens van de bewoners was een sfeervolle slaapkamer met een praktische indeling en veel opbergruimte. Er is een halfhoog wandje bij de buitendeur geplaatst, dat voor extra privacy zorgt en tevens als bedhoofd dient. Daarnaast bieden de maatwerk kasten voldoende opbergruimte zowel voor kleding als voor de wasmachine en droger.